DIA DE LA DONA TREBALLADORA

A l’escola es va voler aprofitar aquesta diada per impulsar la sensibilització envers les diverses situacions de discriminació que encara pateixen les dones..
Tenim el deure d’educar els infants en la coeducació i la igualtat d’oportunitats entre dones i homes. Educar en la coeducació és a dir en el respecte a la diversitat i reconeixent la individualitat dels nens i nenes independentment del seu sexe. A més a més, quan coeduquem, treballem per no perpetuar els estereotips i els costums sexistes de la nostra societat, de manera que les nenes i els nens se senten respectats i en igualtat d’oportunitats.
Per això, el dia 8 de març es va realitzar a totes les aules, activitats de reflexió  al voltant d’aquesta temàtica però com diu la periodista Valeria Schapira: “Que el Dia de la dona sigui un dia de reflexió i tot l'any sigui d'acció per a que homes i dones puguem conviure en harmonia en societats justes”. Així doncs, no es tracta de limitar a aquesta data el compromís envers la igualtat  i la no discriminació ja que aquest treball s’ha de fer de forma continuada. 

A Infantil vam explicar diferents contes que ens van fer reflexionar sobre alguns aspectes:

A P3 vam explicar el conte de Daniela la Pirata, de Susanna Isern

Ser pirata és només cosa de nois? Això no és el que pensa Daniela. La Daniela somia en ser pirata al vaixell Caimà Negre. Però el capità Orellatallada i els seus pirates no semblen molt contents amb la idea. Daniela haurà de passar difícils proves. Però, i si aquests pirates no volen noies en el seu vaixell?


A P4 vam explicar el conte de la caputxeta forçada i la Princesa Kevin

La Princesa Kevin, Michaël Escoffier, Roland Garrigue
Arriba la festa de disfresses a l’escola i en Kevin es vol disfressar de princesa. La seva germana li ha deixat un vestit, unes sabates de taló i unes quantes joies. Ha agafat el maquillatge de la seva mare, i ara en Kevin és una princesa. La veritat és que no veu quin mal hi ha a disfressar-se així. Quan ens disfressem, és perquè no ens reconeguin, oi? Si no, disfressar-se ja no tindria cap gràcia. Ara, en Kevin és una princesa. Els altres ja se’n poden riure, que a en Kevin li és ben igual.


La caputxeta forçuda. Viviem del cuento, Il·lustrador, Albert Vitó
A "La Caputxeta Forçuda" la nena protagonista és la caputxeta de sempre, ara bé, tot i que va vestida de color vermell com la que tots coneixem, la Caputxeta Forçuda és molt forta i espavilada, i no necessitarà de cap caçador per parar els peus del llop i donar-li una bona lliçó.La caputxeta forçuda. 
Ens trobem davant d'un conte que captivarà als més petits amb les seves divertides il·lustracions. Un llibre ideal per llegir en grup i que encantarà a grans i petits amb el seu final inesperat, si més no pel Llop Feroç, fatxenda i panxut!.



A P5 els contes Les noies també poden!, de Sophie Gourion i  Isabelle Maroger
El conte que trenca definitivament amb els estereotips de gènere. «Les noies no juguen a futbol!», «Les nines no son per als nens!», «Les nenes no poden embrutar-se!», «Els nens no ploren!». De ben segur has escoltat frases d'aquesta mena a la televisió, l'escola o, fins i tot, a casa, però cap d'elles és certa. Ja siguis nen o nena, pots fer el que vulguis!  Amb una narració poètica que fuig dels prejudicis, aquesta és una lectura d'empoderament que dóna eines als nens i nenes perquè no tinguin por a ser qui són.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...